Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Friday, May 4, 2012

Info kesihatan 1


Assalamualaikum..

entry kali ni saya nak share sikit pasal info kesihatan. sikit sudah..yang lain simpan untuk next entry (yang entah bila haha)..


Biasa tak dengar kalau nak turunkan berat, kena banyak makan makanan yang berunsurkan protein? contoh ikan lah yang paling senang. saya pun dari kecik memang banyak makan ikan sebab nak jaga badan.


Dalam herbalife pun, memang ada product whey protein atau senang panggil, formula 3, sesuai sangat untuk turunkan berat, naikkan berat and paling best untuk reshape body.


BUT,


kalau ambil protein tanpa minum air yang cukup, memang sangat-sangat bahaya!


sebab protein yang kekurangan unsur hydrogen (daripada sumber air)akan menjadi tepu. and protein tepu ni mudah sangat membentuk lemak!Lemak daripada protein ni akan tersimpan lah kat bawah kulit kita. paling bahaya kalau lemak ni kat dalam saluran darah.


so kalau taknak ada pelampung semulajadi kat badan kita, kena lah minum air banyak-banyak!


That's why orang Herbalife minum air sangat-sangat banyak. Hasilnya, badan solid je ;) Kalau anda rasa minum 3 litre air dah cukup banyak, jangan terkejut orang Herbalife minum air 5 atau 6 Litre air sehari. Ada yang berjaya minum 10 Litre air tau! 3 Litre tu tutup mata je minum hehe.


Biasanya untuk customer saya, saya akan minta dia cuba minum 3 Litre air. Kalau dah berjaya, saya akan minta dia minum lebih lagi. And semua dah berjaya minum 5 atau 6 Litre sehari. Awal-awal je rasa susah, lama-lama dah terbiasa ;)


So kena lah rajin-rajin minum air ye..