Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Sunday, January 25, 2009

lasak



next week aku nk g daki gunung brinchang...

rmai my frens cam x caye aku nk ikut xpdc tu..nk x nk aku kne gak g..sbb aku s/u utk xtvt ni..
aku actually suke gak lasak2 ni..tp da lame tinggalkan..

ni aku nk cite cane aku lasak since aku lom msk skola lg..
kire ms tadika dlu

oleh kerana ms tu adek bradik aku ade 4 org,b4 yaya lahir hanya aku sorg je girl..aku ikut je sumer y abg n adek2 aku maen..msk hutan jd cam tarzan sumer..mama mstilah risau kan takut anak die y sorg ni jd tomboy lak..so aku xde pun sluar..
masuk hutan sumer pkai skirt paras lutut..maen kt luar x nk balik umah..balik pn bl nmpak mama pkai tudung nk kuar jln2 br lari kejar mama sbb nk ikut...
de skali tu aku pkai skirt y baru je beli..ikut abg dgn kazen aku masuk semak2 dpn umah tok aku..tgh syok2 tunjuk skill tarzan, skali skirt aku tsangkut kt tunggul..tros tkoyak! aku da cuak gile time tu x brani nk balik..blk pun sorok2 tros mandi tukar bj sumer..mama xtau lgsg sal ni..tahun lepas br aku cite kt mama hehe...
tu ok lg..

de 1 ari tu aku nangis2 paksa mama letak nama Muhammad kt depan name aku..kalu x,aku xnk g tadika..yela kan da sumer abg dgn adek2 aku ade Muhammad, mestilah aku nk gak..mama wat dunno je la wpun aku nangis cam ape je kan..bygkan la name aku Muhammad Najihah!! haha~
de lg 1 keje kitorg, suke gunting2 mcm2 benda..abes langsir, alas meja sumer kitorg gunting ikut corak bunga2 die..haha~ mengamuk r mama tp kitorg x mkn saman..x penah serik! kain batik mama pun kitorg gunting..

de 1 ari tu, mama y tgh masak kt dapur tetiba bau clorox kuat sgt..guess wut? kitorg mandi dgn clorox!! haha ni sumer abg aku la y ajar..aku ikut je keje..mama pun pelik cane abg aku bleh capai botol clorox y mama letak tinggi2..ape lg kan, mestila kene marah trok gile..bdn kitorg sumer trok mama sental sbb takut kang terhakis lak kulit kitorg nti..mmg keje gile tol..

dlu penah duk kt muar..dpn umah tros pantai..suke main kt ctu dgn jiran2..maen dgn obor2..
pastu blk je badan gatal2 ruam sumer..
de skali tu, abg aku tangkap kucing..nk tau ape abg aku wat kt kucing tu? die ikat kucing tu kt dlm hutan..kucing tu baring tlentang n kaki n tgn kene ikat pacak kt tanah..x lame pastu hujan lebat..cian kucing tu jd mangsa kejam abg aku..rasenye ade org kot y g selamat kn kucing tu..xpela kan time tu kitorg di ketegorikan blom mumaiz haha~

tp kt tadika aku x ganaz..mmg pendiam gile..aku msk tadika since aku 4 tahun if x silap aku..ms tu nk sgt g tadika sbb slalu nmpk org g tadika dpn umah aku..mama pun dftr kan la aku dgn abg aku kt tadika tu..tp aku nangis je kt kelas..alasan aku sbb kt tadika tu ade bau ape ntah..oh ye, tadika tu islamik gak r sbb sblh masjid kan..so laki pompuan di asingkn la..tp disebabkn aku asyik nangis x benti2, abg aku tpakse duduk sblh aku wpun laki sumer kt bhgn lain..bile ade sukaneka ke ape, abg aku mesti kene 1 group dgn aku (group perempuan!) tp aku x lame kt tadika tu sbb aku mmg xleh benti nangis..so mama tukarkn kt tadika laen..kt ctu aku x nangis tp ttp nk bkepit dgn abg aku..cian abg aku xleh nk ade geng sndri..hehe oh ye, ms ni aku duk kt batu pahat
bile pindah muar, aku g tadika dgn adek aku, nabil..1st day aku ok je dlm klas..tp ms balik, aku nmpak rmai org kumpul dpn gate..aku pun ikut la skali kumpul rmai2 dgn diorg..rupe2nye diorg tgh tunggu bas..bile bas smpai, aku dgn nabil pun ikut la diorg naek bas..bas tu pusing smpai tinggal aku dgn adek aku je..bile driver bas tu tanye rumah kt mn, aku nangis mraung2..nabil lak? die duk diam xde prasaan..nabil ni mmg cmni..smpai skg kalu aku nangis dpn die pun die wat muke xde prasaan...last2 driver bas tu hntr blk g tadika tu..smpai je aku da nmpk abah tgh tgu aku..haha abah dgn mama gelakkn je..
duk kt muar x lame..x smpai setahun..pastu pindah jb..kt jb pun aku g tadika...kt tadika tu aku sorg je y pandai baca..so stiap kl ade pape program, muke aku la y asyik kene naek pentas bc sajak la, mnyanyi la, bcerita la..glamor sekejap la time tu..tp aku ttp jd pendiam..x pandai bgaul..

ms msk darjah 1, aku diam je x byk kerenah..pagi2 mama suke buat rambut aku mcm2..ikat dua la, tocang la, letak riben sumer..tp mama bengang bl time tghari ambik aku, rambut aku da lepaskn cmtu je..sbb aku suke biar rmbut aku lepas konon cam model iklan shampoo gitu huhu..tp masuk drjah 2 rambut aku kene potong pendek gile ala2 lelaki!! nangis bagai nk rak! perangai aku ni cam bgantung pd style rambut aku..ms drjah 2 tu, aku tros jd lasak..maen dgn laki..lari2 dgn diorg la..smpai dlm buku rekod prefect penuh name aku..tp aku x takut pun..penah skali aku maen lari2 kt kaki lima dgn kwn2 laki aku..kitorg bkaki ayam! ntah pape je..
tp nasib baek drjh 2 je aku cmtu..bile naek drjh 3, aku da jd sopan blk sbb jd prefect!! haha dlu name aku penuh dlm buku prefect..aku jd prefect pun sbb aku slalu score stiap kl exam..n ade sorg cikgu tu nk sgt aku jd prefect wpun ditentang hebat oleh cikgu disiplin!! aku ms tu x heran pun jd ke x..malas nk ambik tau..ntah nape bile aku jd prefect, aku decide nk pkai tudung g skola.. bgs gak la kan..

oh ye, aku pandai bwk motor ms aku drjh 5 ke 6 cmtu..hebat x? tp aku benti bwk motor sbb aku da jahanam kn scooter sepupu aku! xde la jahanam ape pun..cume side mirror die patah ms aku tbabas msk dlm semak..mestila aku takut..since pristiwa tu aku da serik bwk motor..skg ni lak aku mmg da x ingt cane nk bwk motor + x brani..

ok bbalik pd cite asal aku td (da mnyimpang jao gle), aku nk daki gunung sbb nk cr pengalaman..lasak2 aku x penah lg daki gunung.. ms skola kt sigs dlu wpun aktif camping, marching, olahraga sumer tp x penah lg de xtvt kt gunung...pastu dgr pengalaman rumate aku y penah g gunung dato'..cam best je..n aku pikir y aku mesti leh wat mcm org laen gak..cume niat nk atau tak..

3 comments:

goreng gitar said...

jieha!jieha!jieha!jieha!

rantong said...

Sekadar ingat-mengingati.

"Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan peliharalah kami dari azab neraka."
(Surah Al-Baqarah, ayat 201)
View Profile: Rantong

kEyRa said...

haha..
gee.bpe byk tadika ko g..
org tadika 1 ke 2 je..
ko tah bpe byk tadika tah..xphm ak..
mmg pelik sjak kcik la ko ni..
haha~~