Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Saturday, February 20, 2010

Mari Memasak!

rajin aku update blog sekarang (padahal malas nak buat kerja hehe)

aku tengah gila nak masak tapi apakan daya, apa je lah yang ada kat dalam bilik aku sekarang ni. mana ada oven untuk buat cake. mana ada blender untuk masak resepi yang meletup. lesung batu pun tak ada. bahan mentah pun apalah sangat yang ada dalam simpanan aku. rasa macam nak terbang balik rumah je sekarang.

teringin nak masak salmon stuffed with cheese. sesuai dihidangkan bila sambut anniversary dengan husband nanti. hahaha poyo gila macam dah kahwin. takde lah aku dapat resepi ni pun dari seorang blogger kat Finland. dia masak salmon ni untuk 1st anniversary dia dengan husband dia. and cara dia hidangkan pun nampak sweet je.. dia siap buat strawberry cake dengan macam2 makanan lagi untuk celebrate padahal berdua je pun kan. anak dia pun baby lagi tak ada gigi. so aku pun dah macam alahaiiii romantiknya.... nak usha blog dia? klik sini ok.

aku pun nak lah pandai masak macam akak tu. sekurang2nya sejuk hati husband aku nanti hehehe. tapi buat masa sekarang, aku masih peringkat belajar lagi. baru pandai masak lauk pauk je and sedikit dessert. teringin lah nak jadi macam chef yang tahu masak macam2 kan.. seronok and puas bila dapat masak. lagi puas kalau makanan tu abes licin dimakan.

dahlah..sebenarnya aku tengah lapar gila ni. sebab tu meng-usha blog2 mencari gambar2 makanan. telan air liur je lah yang mampu. huhu sedih wooo... duduk kolej tapi cafe tutup. berat aku turun 2, 3 kilo jangan salahkan aku lak. aku hanya dapat makan cucur je. tu pun goreng cucur segera je. habis semua simpanan makanan aku.

haishhh kalau esok cafe tutup lagi aku cabut lari pergi mines. nak makan apa aku tak tahu. bosan dengan makanan kat mines. ceitt macam lah dah penah rasa semua makanan kat sana.



gambar seperti biasa yang memang tak ada kena mengena


2 comments:

ijad said...

pandai ke masak tu...

♥ aN_Na ♥ said...

wallahweyh, taik lalat yg mahal tu gee!! ^^