Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Wednesday, August 26, 2009

tag bulan puasa untuk mengisi masa lapang

5 perkara anda suka tentang bulan puasa...

1- dapat pergi terawih...seronok pergi masjid UPM...rasa meriah sangat..tapi tak pernah lagi nak follow 20 rakaat...8 rakaat je cabut pergi belakang buat solat witir...
2- muka sentiasa senyum je bila pergi bazar ramadhan...pusing 2 kali tapi tetap tak tahu nak beli apa...banyak sangat makanan..
3- jimat duit...ni memang serius sangat jimat...semalam 2 ringgit je i guna untuk beli makanan. nasi lemak rm1.50 and air sunquick 50 sen...hehe bagus2
4- dapat tengok rancangan masakan yang melambak2 kat tv..best wooh..
5- waktu berbuka adalah waktu yang sangat nikmat!




** 5 perkara best masa bulan puasa...

1- semua sibuk fikir pasal baju raya
2- kemeriahan beli tiket bas...
3- bangun sangat awal..yelah untuk sahur kan...kalau bulan lain jangan harap lah nak bangun selagi belum pukul 6.30 pagi
4- hantu syaitan jembalang semua tak ada..kena ikat..so jadi tak takut tidur sorang2 hihi
5- hubungan sesama rakan semakin akrab..yelah berbuka ramai2 jadi seronok plak





** 5 jenis makanan / minuman wajib ade...

1- air sejuk..
2- nasi!! tak puas lak kalau tak makan nasi. but hari ni rasa macam nak try taknak makan nasi..tak tahu lah
3- air suam...saya sangat suka air suam...baru puas minum air..
4- roti n planta untuk sahur
5- nestum untuk sahur juga....hihihi





** 5 perkara wajib anda lakukan sebelum berpuasa ...

1- pastikan ganti puasa dah habis hihihi
2- membeli belah makanan untuk sahur
3- niat puasa...tak guna puasa sebulan kalau terlupa niat..tak pasal2 kena ganti...
4- makan sepuas2 nya...
5- minum air suam banyak2..penting ni..kang nanti kulit, bibir semua kering semacam je...





** 5 cerita best / tak best puasa anda...

1- tahun ni tak dapat puasa lama dengan family..sob sob sob
2- asyik sakit perut lepas sahur..sebab selama ni tak biasa breakfast kan..
3- balik terawih terus cari katil...assignment semua terus dilupakan...malam2 bangun terkial2 siapkan...
4- pernah hampir berjaya khatam quran dalam ramadhan tapi niat tetiba terbantut atas alasan yang tak dapat dielakkan...frust menonggeng tahu tak???
5- hati rasa tenang bila dengar imam baca surah2 panjang...





** 5 orang yang terpaksa bocorkan rahsia puasa diorang...

- azie
- shahril
- khalis
- ana
- dan semua yang follow my blog... please please ;)

cuaca macam nak hujan..tak tahu lah macam mana nak beli makanan nanti

4 comments:

shah_ariel said...

ak kene tag jugak ke??..nant ak jwab..

ukhwah tak mengenal sempadan said...

utusan?yeke?bile?huhu,blog ni xde chat box ke?ssh nk cntact.

goreng gitar said...

wei,tu komen atas tu aku yg bg tau.silap pki id org

jieha said...

smlm la kot..aku pun x ingt bile aku jumpe muke ko tu hihi...
chatbox aku da delete..menyemak je