Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Wednesday, February 25, 2009

melaka



panji-panji sdn bhd




tiq, jiha, aini


muzium setem melaka




bjalan puas2



penat bjalan







pantai klebang



dodol



Ahad,23 feb 09 kekal dlm kenangan..psal ape? Sbb de konvoi g Melaka.. sronok tu..12 org sumer skali..





Pg2 lg dlm kul 8.30 gather dlu kt balai ilmu..kononnye lah..padahal kul 9 br sumer ade..beselah janji melayu..ni tmasuk aku gak r y agak lmbt sbb tpakse tukar tudung last minit semata2 nk nmpk agak sopan…tp bukan hipokrit ok.. then kitorg gerak g breakfast kt dgn mardi upm..smpai2 je tkejut nmpak rmai dak laki cosmate aku tgh makan kt warong tu..tkejut sbb diorg bgn awal utk g mkn.. masuk warong je dah dpt nasib malang sbb kene kutuk dgn sorg senior laki ni..slalu gado dgn die.. nk tau die kutuk aku ape? “jiha ni pkai bj cam nk g mines, padahal makan kt warong buruk je” isk lantak aku r nk pkai ape pun..tp aku suke r warong tu..nasi lemak die sedap + sgt murah..





Ok bbalik pd cite aku td, pas mkn kitorg gerak g Melaka..tmpt pertama kitorg tuju mestila tmpt dodol sbb tu lah tujuan utama kitorg g Melaka..ambik stok dodol byk2 utk bisnes..pastu g mah opah (name die zuhaifah ok..) mak opah ni mmg peramah gle r…aku tolong gak r makcik ni kt dapur..yela xkan nk duk goyang kaki je dtg mah org..kire ni cam practice nk jumpa bkl mak mertua la ni hehe~… ape y aku wat ye? Tolong wat air dgn aini..potong tembikai dgn mizah n aini..x brani wat sorg2..cuak karang kalu mkcik tu pandang je haha~…. Kitorg melantak makan smpai licin lauk..sedap gle mak opah ni masak..tp aku mkn sepinggan je..x larat sbb k.su senduk nasi byk sgt utk aku..





Oh ye, si irwan leh ckp kt aini y die kagum aku bwk kete laju gle..pale hotak die r! aku laju sbb kejar die r y bawak kete cam pelesit.. kete y aku bwk tu kete kenari..speed max cume 160km/h je..n nk tau aku bwk brape? 140, 150 cmtu… nasib baek dlm kete ade 5 org..kalu aku sorg sure dah terbang dah kete tu.. n oleh kerana aku dgn irwan pecut abes, kete jauhar dah jauh ttinggal kt blakang..smpai kt bndr Melaka tu tpakse benti lame tgu jauhar..n opah suro aku follow blakang skali…adoi, xleh r nk lumba dgn irwan..




Sbelum balik, kitorg round Bandar Melaka..cam rombongan skola lak..naek menara taming sari..best tp cam x puas ati dgn harga..harga utk adult rm10 tp for students dpt rm8 je..y x puas ati nye, 7 minit je kt dlm menara tu..kire seminit singgit lebih..isk3..dahsyat..pastu g A Famosa n tmpt2 dkt ctu..sempat g bli bj tido..hehe pattern same dgn aini tp kaler je lain..
Bl blk, kiotrg split..jauhar blk umah die kt sremban, kete irwan lak g mah makcik aien..aku lak g pantai klebang n nilai 3..




Ni nk cite pngalaman menakutkn kt nilai 3 ni..ms tu nk cr jln kuar g highway..rasenye kul 9 mlm waktu tu..kitorg bukak la tingkap kete sbb nk menikmati udara luar..tetibe aku lalu jln mati!! Da cuak da time.. pastu tnampak de motor lalu 1 jalan ni..so aku pun masuk la jln tu..tp tetap jln mati gak!! Pelik gile cane td le hade motor? Aku cepat2 wat U-turn smbil mulut tkumat kamit bace bismillah byk2.. aini da cepat2 tutup tingkap sbb die ckp takut ade benda sergah die nnti haha~ y laen kt blakang senyap je..xtau r diorg senyap sbb ape.. y sal motor tu td rupa2nye ade 1 laluan kecik y motor leh lalu kt ctu..hehe suspen je…
Alhamdulillah akhirnye smapi gak kitorg kt upm..


4 comments:

violet said...

gamba ala2 'backstreetback' tu cun r(even ak klihatan huduh ;p)! btw, nm ak plg bnyak kt ctu..wawawa.. papepn, kt nilai mmg cuak~~heee

jieha said...

hahaha~
dah ko jd co pilot..

Anonymous said...

thrill gile..suspension betol jln cite ni..mcm cite saw 5 ..ok dah bace n komen, dah penat..bace buku nk exam pun xbyk mcm ni..sekian

jieha said...

hehe nasib r..
die sndiri y sibuk nk bukak blog org..