Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Monday, May 4, 2009

my 1st day as practical student

1st day praktikal..apa yang aku boleh cakap just penat penat penat..oh ye, aku praktikal kat jb bukan kat ayer hitam.

pagi tadi 6.30 mula2 dah keluar gi ayer hitam. tetiba tempat praktikal aku kat situ ada problem so patah balik pergi jb. stesyen mardi JB. 1st day dah datang lambat tapi awal2 dah bagitahu supervisor aku yang aku memang akan sampai lambat. yelah dari ayer hitam nak sampai Jb pun sejam. sampai JB, Ya Allah..teruk gila jam. kalau selalu jalan kawasan tu cuma ambil masa 10 minit je, tadi hampir sejam! so aku datang kerja pukul 9.30! nasib baik tak ada pape. bidang kerja aku? buat research tentang the uses of pineapple peel in food preservatives. adusss... mengadap comp mengantuk gila. nasib baik supervisor mintak tolong buatkan kerja packaging products mardi jap tadi. sambil buat kerja, sambil makan + rasa product dia sedap ke tak hehehe. rasa macam kerja kilang lak wat kerja packaging, labelling semua. tak apa lah dari mengadap comp lelama pun aku tak larat.

esok kena buat analisis apa ntah. comp lagi lah nampaknya.... pertengahan bulan mei ni baru masuk lab kot.. oh ya, masa briefing tadi, dia ada cakap yang dia akan hantar aku n eim ambil kursus kat mardi serdang tapi tak tahu bila.. yeahh dapat jumpa my coursemate yang doing their praktikal kat sane. azie and the gang, tunggu aku!! sambut aku tau nanti hahaha..
pastu akan ada lawatan. lawatan gi mana tu aku tak tahu.

oh ye, lupa nak cerita, tadi eim boleh plak terpecah kan pasu hiasan atas meja sorang staf ni. hahaha 1st day dah macam2 hal..
ok lah.. nak rest jap. tak larat sangat...

1 comment:

sHaRk~kEyRa said...

selamat bertugas gee =)