Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Wednesday, November 18, 2009

berat badan ideal dipengaruhi oleh makanan??

lame dah tak update...masuk2 je penuh sawang macam rumah kosong terbiar ala2 dalam cerita hantu tu.. dapat bayangkan tak? kalau tak dapat duduk senyap2!! jangan kau nak buat bising kat rumah kosong berpenghuni ni

ok2 sebenarnya ada benda nak diceritakan..tapi..ermm..ermm...nanti2 lah..serba salah pula nak cerita sekarang..fuhhh (-__-")

kita cerita benda lain lah ye..hehehe..

nak tanya ni...and nak minta pendapat korang...ermmm makanan apa yang boleh buat badan kita senang naik?? bukan meninggi ye...naik di sini bermaksud berisi. ada faham? ok bagus... hehe Najihah binti As'ari memang dah tak akan meninggi ye..memang dah terbantut nak buat macam mana kan..ok2 straight to the point..

ini ada list makanan and harap korang boleh tolong pilihkan makanan yang mana boleh buat badan aku naik 4 hingga 5 kgs..if korang ada idea lain pun sangat lah dialu2kan..(^_^)


  1. Nasi Lemak
fav aku ni..peh terliur aku



2. Nasi + ayam + sayur


3. Nasi + daging + sayur

ooopsss silap.. jap2



hurmm ok!



4. Snack Plate KFC *pokai aku makan ni je*


5. Mi goreng??
ermm tak berapa suka mi goreng sebenarnya..bihun lagi sedap...

6. Nasi beriyani?? isk aku tak suka..ermmm apa beza nasi beriyani dengan nasi minyak ha??

7. Nasi goreng. rasanya hampir setiap malam kot makan nasi goreng...



tapi kan..hampir semua makanan ini aku tak berapa suka..hehe..oh kecuali nasi lemak!! nasi lemak memang tak pernah kecewakan aku..ok meh kita tengok apa yang aku suka..




ikan pari yang dibakar..tapi mesti pedas..pehhh sedap gila lah...
adehh terliur dah ni..

aku lebih suka makan ikan sebenarnya..tapi tak semua jenis ikan lah..aku ni memang gila seafood..ok mungkin ramai yang cakap seafood mahal kan..tapi oleh kerana aku ni duduk Pontian, which is syurga seafood!! tak percaya? hey orang yang duduk JB and tak makan ikan tapi once dia datang pontian, dia akan ratah ikan sampai entah berapa banyak lah..kerang, kupang, udang? petik jari je leh dapat... ikan Pontian fresh dari laut..aku duk UPM tak makan ikan sangat.sebab rasa dia lain, pelik! sebab tu ikan yang dibela..uwekkkk...and ikan sungai tak berapa minat..tapi boleh je aku ngapp..hehe

tolong eh bagi aku idea untuk badan yang ideal..

terseksa google gambar2 makanan
mata terbeliak,
mulut terliur..
.
pasni kena chiow cari makanan...


8 comments:

cik peah said...

ala..ko makan sume makanan tu pastu pas makan tido..wallah!

mizahanafi said...

hey jieha.come n visit mine.follow..hehe.take care:)

cik EPAL said...

uihhh...sedapnya makanan ;)

jieha said...

fa: yelah..ko ingat perut aku ni tong ke nk sumbat byk2? tdo pas mkn tu mmg dah bese dah..hehe

jieha said...

mizah: ok2..skrg gak aku jd follower ko..(^__^)

jieha said...

cik EPAL: hehe alaa cik epal bkn suke pun bc entri pjg2.. tgk 1,2 gmbr pastu trus bg comment..hahaha mcm lah org xtau

ARC said...

makanan stereotaip rakyat Malaysia membuiatkan mereka dapat fatty liver

a representative from NZ told me that
=)

tp makanan tu sedap.blame who?

ARC said...

btw, pasal cik epal tu aku setuju sgt.gua da kene gak