Bagaimana Kami Boleh Bantu Anda

Nama Anda
Email
No. Telefon
Anda berminat untuk Turun berat badan
Naik berat badan
Improve kesihatan
Tambah tenaga
Improve Skin
Jana pendapatan tambahan
Bila waktu sesuai untuk hubungi anda 8am-12pm
12pm-6pm
6pm-11pm
Bandar anda berada

Get your own free form like this one.

Tuesday, December 8, 2009

Tahniah Sayang



post ni khas tentang my sayang.. (^__^) siapa nama dia? adalah..buat apa korang nak tahu..
dah korang jangan nak banyak tanya lak nanti. baca je, then duduk senyap2

semalam, ermmm 7 dec 2009 dah tercatat satu sejarah yang aku sendiri rasa nak melompat bila tahu UKM menang johan Debat Piala Diraja kategori Utama!! tahniah my dear...

akhirnya, impian jadi realiti kan..

oh ok..nak cerita sikit tentang UM. disebabkan royal kali ni buat kat UM, and 1st time gak aku tengok sendiri my dear berdebat, aku pergi lah melangkah kan kaki ke UM. macam biasa lah kalau masuk mana2 uni yang bukan uni kita, mesti jadi macam jakun sikit kan.. haha tak tahu lah korang.. tapi aku memang 'agak' jakun and peluang2 macam ni lah gak digunakan untuk mngutuk uni2 lain haha. uni lain yang aku pernah pergi, UUM, UTM, UKM, UNIMAS. tu je kot kalau tak silap aku

ok cerita pasal UM

- dia macam2 uni2 lain (except upm) which dia punya bangunan2 semua dekat2.. nampak macam tak penat kalau nak jalan dari satu bangunan ke bangunan lain. sangat berbeza dengan upm yang semua nya nak jauh2.. lenguh aku ke hulu ke hilir.. oh UNIMAS pun sangat jauh kalau nak berjalan sebab terlampau luas

- jakun gila masa nak lintas jalan, rupa2nya kena tekan button untuk pejalan kaki kat traffic light. haha tapi aku and dila dah lintas baru perasan yang orang lain tunggu lampu merah..sengal betul. siap kutuk bf dila yang nampak nerd je tunggu lampu merah padahal kitorg dah lintas pun.
oh, kat upm aku tak pernah lak nampak kena tekan button kalau nak lintas. uni2 lain tak tahu lah aku



thanks dila temankan aku pergi UM. dapat gak aku kacau daun kau dengan bf kau tuh kan..haha. btw, kau dengan Yus memang sweet couple.. comel je..


- dewan besar dia sangat kecil nak bandingkan kat upm. nak buat camne kan, UM kan memang dah berabad. tapi lawa gak lah bangunan dia. nampak old school

- kedudukan dia yang betul2 kat tengah2 bandar menyebabkan nampak senang je kalau nak keluar jalan2, lepak2 semua..nak dapatkan teksi pun sangat senang.. ada my friend cerita kalau nak pergi Sogo dari UM cuma rm6 je. gila murah wehhh...kenapa teksi area KL sangat lah ikut meter.. siap sen2 pun dikira.. huh! fyi dari stesen ktm serdang nak pergi UPM kena bayar RM11 ok! memang cekik darah.. dari mines lak RM12.. (-__-") tapi kenyit2 sikit mata, cakap ayu2 je kat pakcik teksi tu, dapatlah RM10.. haha tipu lah aku buat macam tu. geli ok.. selalu aku akan cakap "10 ringgit tak boleh ke pakcik?" dengan muka kesian akhirya cair gak pakcik tu.huhu

eh jauh lak menyimpang..

so, sayang... well done! nampak sangat berkarisma atas stage.. but, lepas ni kena lebihkan usaha tu. cuba untuk kekalkan kejayaan kali ni k.. doa and harapan semua orang dah dimakbulkan semalam. usaha sayang selama ni tak sia2.. Allah beri kejayaan pada yang berhak, dan yang usaha lebih dari orang lain. teruskan usaha tu. masih ada masa lagi untuk terus mencipta sejarah dalam dunia debat ni and untuk dibuat kenangan yang sangat indah bila dah grad nanti.

selama ni dah biasa jadi 3rd speaker, tapi kali ni bila jadi 1st speaker terus boleh jadi johan kan. so nampak lah yang awak berkebolehan mana2 posisi. walaupun kena buat pergulungan dalam keadaan tiba2 tapi awak tetap boleh buat kan.. yang penting yakin.. =)
siap masuk Utusan lagi kan..

nota kaki: aku and dila berdiri dengan penuh bangga bila UKM diumumkan johan \(^_^)/
macam lah kitorang ni dak UKM kan.. hehe

nota kaki 2: bila sayang nak belanja makan ni? hehe

7 comments:

cik peah said...

fewwiitt..tahniah juge utk kamu sbb jadi sumber inspirasinye..

shakirah samsudin said...

panjang ek jodoh korang :)

jauhar said...

gee dtg mmg la dia bleh mng.. hormon meningkat..haha

jieha said...

cik peah: =)

shak: doakn la utk kitorg eh

jauhar: haha kalu kte x dtg pun die bleh menang punye..

dila said...

geeeeeeeehhhhhhhaaaaaa syaaaannnnnnnnnnnnggggggggg ..................kamuuuuuuuu...........

siti said...

ur sayang mestila menang sebab sumbernye ade depan mata..pakai baju ala pom2 girl x

jieha said...

dila: syg ko gak..thanks dila. ko mmg baik =)

kak siti: hahah x dpt bygkan kalu sy pkai bj ala pom2 girl. sy pkai bj y same sy g lab pagi tu sbb decide nak g UM sejam sbelum majlis tu